lalalala

guud mornin!

idag ska jag hämta josse vid 2 och så ska vi umgås och kanske ta en fika och leta upp fotoalbum till våra nya fina aussie kort :)


hahah, vi på utomhusbio i australien!


16.31

tänk att ett telefonsamtal kan vara så jobbigt att göra! men det är som vanligt allltid skönt när man klarat av någonting som man varit nervös inför.

Det blev inte att träffa Hanna idag eftersom att hon blev sjuk helt plötsligt stackaren (krya) så jag körde till centrum och gick in en snabbis på banken för att hämta e-legitimation för att jag ska kunna skriva in mig på arbetsförmedlingen. Så nu är det bara att vänta på att mitt kort ska skickas hem.

När jag kom hem fick jag mina foton som jag beställde för 2 dagar sedan, vadå snabb leverans? det gillar vi skarpt. Så har satt in några i mitt fotoalbum (julklapp från elaine) men alla kort fick däremot inte plats så får väl sätta in dom i det vanliga albumet, eller varför inte skaffa lite ramar och sätta upp korten i rummet?
Älskar bilder, dom är fyllda med så mycket minnen men det är också det som gör det så jobbigt att kolla på dom ibland.


/johanna lee

snabbt

godmorgon!
Idag ska jag träffa hanna och så ska hon följa med mig till banken för jag måste skaffa såndär e-legitimation..
Det blir roligt det att träffas igen :D



plugga vidare

idag har jag spenderat hela dagen till att leta upp och läsa om olika skolor.
Jag har tänkt att börja plugga till hösten (om jag kommer in) och jag skulle gärna vilja läsa grundlärarutbildningen för att kunna jobba i förskola eller lågstadiet åkurs 1-3. Den här utbildningen är tydligen så ny så den inte finns här i stockholm, vilket är jättetypiskt. Så mitt val är att flytta någonstans för att plugga eller ta distans och jag vill distans. Utbildningen är i 4 år!

Har hittat två distansutbildningar där man kan plugga i stockholm så dom tänkte jag ta att söka till och några förskoleutbildningar på distans. Sist söker jag några utbildningar här i stockholm men som sagt vill jag verkligen gå grundlärarutbildningen. 

Senast den 15 april ska man skicka in sin ansökan och jag funderar på att skicka in den så snart som möjligt. 

Spännande att se vad man ska göra i framtiden ju! 

/johanna lee
 

aussie bilder



såg en massa kängurur!



fin strand



Sydney när solen är på väg ner




jag och josse på utomhusbio på Bondi



jag och johanna på Taronga Zoo



Familjen på Reggaemuffin



Mamma i Surfers Paradise



Har precis beställt bilder, så om några dagar har jag dom i mitt fotoalbum!

/johanna lee

min helg

I fredags åkte jag hem till johanna g och åt en jättegod middag med kyckling och ris och till efterrätt blev det choklad - och vaniljglass med chokladsås och frukt! Den godaste chokladsåsen alltså, haha vi åt den även direkt från tuben ;)
Sen blev det massa kortspelande och skratt, skiljdes åt runt 10 tiden :)

På lördagen blev jag hämtad av josse och hennes mamma sen åkte vi och köpte blommor och åkte hem och åt en good middag, laxwok :D och sen blev det lite mys med chips och dricka och sen drog vi till centrum där överraskningsfesten skulle hållas för Natta. Träffade massa folk och sen kl 8 stod alla beredda i hallen (tårtan med alla ljusen i högsta hugg) och börjae sjunga direkt när dörren öppnades.. Ja må hon leva!

Natta blev inte så chockad faktiskt haha men det var roligt att få gratta henne! Blev en tidig kväll och jag sov över hos josse!

Idag vid halv 1 (nya tiden) hämtade mamma mig så åkte vi och gick ut och gick en promenad sen handlade vi mat på vägen hem och väl hemma så lagade jag ost och skinkpaj!

Nu precis har jag blivit klar med mitt hår, mamma har färgat det mörkt i hårbotten igen så nu har jag igen hemsk utväxt tack och lov! ;)

/johanna lee


otursdag?

idag har ju allt gått helt fel?!

Börjar med att jag vaknar halv 7 av att jag blöder näsblod så får springa upp på toaletten..
Sen tänkte jag vara dutkig och städa (vilket jag gjorde i 3 och en halvtimme) men hela tiden höll ag på att slå mig på allt möjligt här hemma. Fick till och med ta fram plåstret..
Och sen när jag äntligen var klar, ja då skulle det avslutas med ännu mer näsblod haha vilken dag.

jaja nu är all otur borta hoppas jag !

Ikväll blir det middag hemma hos grahn och sen vid 9 drar vi till O´learys för att träffa folk (jossan kanske kommer med!) , blir bra det! :D


nu måste jag väl snart göra mig redo för middagen ;)


/johanna lee



shoppingrunda

idag blev det att gå upp "sent", klockan 8 på morgonen. Sov 11 timmar i natt, kanske behövdes haha.
Tog en morgonpromenad och sen bar det av för en shoppingtur med mamma !

hittade ett par chinos, örhänge, dagkräm, sminkborttagningsgrej och sånt :) Sen vart det en fika och sen körde jag hem. 

Snart ska jag packa badväskan för imorgon bitti ska jag hämta upp josse och så ska vi simma, duktiga va? sen ska vi väl hitta på något skoj!

/johanna lee
  

vårdag?

idag letar jag skolor för fullt. Vill börja plugga till hösten men vad ska man välja? Det finns ju nästan för  stort utbud! Iofs är det bra att det finns något för alla :)

Jag funderar på att bli lågstadielärare men utbildningen jag vill gå finns inte i stockholm, så antingen måste jag hitta en distansutbildning eller flytta? hmm... måste verkligen tänka efter vad jag vill!

Nog om det. Jag och mamma kom precis innanför dörren efter att ha varit ute i Ågesta och promenerat, eller ja det blev mest en massa  "mammaaaa" skrik eftersom att jag sjönk ner i snön hela tiden och vart helt blöt om fötterna, stackars mig haha.

Det var jag som körde idag också, känns så sjukt att jag haft körkort i ett halvår, har ju inte kört sen jag tog körkortet i september, så känns som man fortfarande övningskör haha.
Hade sådan himla tur idag att på en liten 30 väg körde jag precis 30 (tack och lov) för där stod polisen och hade kontroll men när jag kom dit var det fullt så ja kunde bara åka förbi.

Och juste sen fick jag tuta på en bil idag för första gången, hihi! Han körde inte fastän det var grönt, coolt va?! ;)

/johanna lee

21 mars

hej!
Idag hämtade josse mig kl 8 på morgonen och så åkte vi hem till henne och hon åt frukost och sen gjorde vi oss redo för en runda med bilen. Gjorde några ärenden och åkte ut och skulle kolla på hennes båt men vi hittade den inte haha, vi var iallafall där på marinan ;)

Sen snackade vi en massa om Australien och lyssnade på våra "aussie låtar"

Vid 3 promenerade jag till centrum och mötte upp johanna som jag itne träffats sen hon var i Australien för 4 månader sen, så det var riktigt roligt att ses igen. Vi tog en låång fika på 3 timmar och snackade om allt som hänt, mycket att ta igen haha!
Sen blev det en kvällspromenad, mysig dag säger jag bara!

Godkväll /johanna lee

mysig lördag

godkväll! Idag har jag träffat en hel del människor :) Först åkte jag till centrum och mötte hanna och sen mötte vi upp sanna som hade vart och tränat. Därefter träffade vi hennes mamma och syster och josse och hennes mamma! Sen mötte vi även malin när vi var på väg hem! Alla på en och samma plats, jätte roligt att få se alla efter 6 månader! :D

Under dagen har jag varit med hanna och hållt på spelat tv spel, lyssnat musik och snackat om allt som hänt. Just nu sitter jag här och väntar på att middagen ska bli klar. Hanna agerar kock och det ska bli så himla gott! Fläskifilé med kroketter mmmums!

/johanna lee

BACK TO REALITY

Hemma i Sverige igeeen!
Känns helt overkligt och konstigt att skriva å,ä och ö och att knapparna sitter på olika ställen haha!

Jag och josse akte hem den 15:e mars från Sydney och åkte först till Singapore (tog 8 timmar) sen åkte vi tilll London i 13 timmar, och sen 2 timmar till Stockholm. Tack och lov att man hade en egen tv där man kunde kolla på massa filmer och lyssna på musik!!

Mat fick man i mängder, ganska god mat också, frukosten var bäst! Croissant, yougurt, fruktsallad och omelett.

Vilken häftig känsla det var när man flög över Sverige och såg all snö, blev nästan tårrrögd, så himla vackert haha. Det blir nog så när man är i från ett tag liksom. 6 månader har jag varit borta nu, men på ett sätt känns allt som vanligt, fast det är det ju ändå inte, svårt att förklara känslan.

Lyckades att hålla mig vaken till 7.30 igår och fick i mig en svensk middag (äntliigen) biffar & potatis med brunsås och lingonsylt, såå gott! Sen efter det däckade jag i köket haha, så la mig halv 8 och gick upp halv 6 - pigg!

Idag ska jag umgås med mamma, hon var ledig både igår och idag, skönt ju! Sen har jag mina visioner att jag ska lägga upp alla bilderna, vilket kommer ta ett bra tag, har så himla många!

Sen i helgen blir det andra bullar, då ska jag träffa massa folk och ta igen all tid! Spännande ju :)

/johanna lee

Sista inlagget i AU?

hej igen, var ju ett bra tag sedan jag sist skrev.
Pa den tiden har det hant valdigt mycket! Har vart sa himla roligt och vi har traffat mycket mycket nytt roligt folk!
Det enda trakiga nu ar att imorgon ska vi aka hem till Sverige igen. Jag och Josse tar flyget tillsammans sa det kanns skont iallafall.

Nu maste vi ner och ata middag som elaine har lagat, sista middagen i Australien, hur sorligt later inte det da? Usch men det blir nog skont att komma hem pa ett satt ocksa.. 6 manader senare :P

Godnatt /johanna lee

RSS 2.0