jag har varit i Australien i 60 dagar

gumorgon! gick upp for ungefar en timme sen och fixa frukost och gick in har for att skypa med hanni men den funka inte sa det far bli en annan gang det!
Idag ar det inge bra vader sa det blir att stanna inne idag igen fram tills far min kommer hem for da ska vi aka och kopa nat filter till poolen sa att den rengor sig sjlav, bra va? och flytta upp poolen for den var pa graset och mojligheten finnns att det ar ett litet litet hal i den for det borjade forsvinna vatten , ooh noo! men om sa ar fallet sa far vi val helt enkelt kopa en ny.. uppdatering om detta kommer hahah!

Idag ar det 24 dagar kvar tills Julafton, men det ar inte darfor jag raknar ner dagarna, det ar for att min underbara mamma kommer hit om 24 dagar. Det ar ju ingenting? Om ungefar 3 veckor sa ar hon har hos mig i Australien. Da har jag varit ifran henne i 3 hela manader!! LANGTAR!



Jag vet inte om jag har sagt det har forut men det som ar sa bra med att vara ivag sa har ar att man far massa tid till att tanka, tanka pa vad man ska gora i framtiden. Nar man kommer hem igen och ja.. det ar sa spannande att man kan valja olika vagar, det ar liksom upp till en sjalv var man hamnar och vad man kommer att gora.

/
johanna lee


bilder fran i fredags;

Pa vag till ett utestalle traffade vi pa den har roliga snubben som stod och spelade oh mcdonald eller vad den heter den dar: ia ia oh! (8) Och sjalvklart ville vi ha en bild med honom :)



Pa dansgolvet!




Waynes
kompis jobbade som DJ dar sa vi fick vara inne i hans bas och se ut over dansgolvet :D



Det var roligt att sitta dar inne haha (a) och se vilken lat som skulle spelas innan alla andra visste det ;)




/johanna lee

utekvall i Sydney

igar akte jag och wayne in till stan redan vid 5 tiden och gick till en koreansk restaurang och motte upp hans tva kompisar och at middag.
Sen darefter gick vi vidare till en pub och var dar i typ 30 min sen gick vi vidare till annu ett utestalle dar vi stannade resten av kvallen.
Pa vag till det har stallet sa gick vi forbi en JATTEROLIG snubbe som stod och spelade nagon slags gitarr och sjong ikladd nan typ av hatt haha, vi tog ett kort med honom sa det maste jag ju nastan visa er sen nar jag har lagt in dom haha!!

Det var ett jattestort stalle med biljardbord och allt, sen var waynes kompis DJ pa det stallet sa vi alla fick sitta i hans bas och titta ut over dansgolvet, lite haftigt ju!

Vi traffade pa en jatterolig tjej och hennes ex som hon strulade med men nej dom var inte tillsammans, dom satt mitt emot oss och jag och wayne och hans kompis  slog vad om nar dom tva skulle lamna bordet for att vi "storde" dom. Jag gissade pa 7 min, wayne 10 och kompisen (nat jag ite kan stava haha) gissade pa 15. men alla forlorade istallet sa borjade hon stota pa wayne, en upplevelse HAH!

Idag har jag solat och badat, alskar min nya pool man kan ju bada precis nar man vill.
Pappa och elaine kom hem igar ocksa och dom visste inte om att jag hade kopt en pool sa ar lite nervos over hur dom skulle reagera med en stor pool pa tomten men dom vart jatteglada, speciellt pappa! Han skulle hoppa i direkt efrer att han skjutsat oss sa han haah! ;)

/johanna lee

jag har kopt...

hejjjj :D
igar snackade jag med mamma och sen hanna, hanna gav mig en jattebra ide som jag gjorde till verklighet idag. Eftersom att jag inte orkar aka till stranden eller ga till en utomhuspool som finns i narheten varje dag och eftersom att det ar for varmt ute i tradgarden sa kopte jag en pool idag :D jag tog bussen och kopte en pool, tack hanna for iden!

Den ar jattestor, eller alltsa for att vara en uppblasbarpool liksom, ar sa himla nojd, lag i den i timmar idag och da var det alldeles lagom temepratur, nu kan jag bada och sola varje dag om jag sa vill ;) haha!

Min nya pool:











/johanna lee

24

hej dar!

idag har jag vart ute och soolat, men klarade inte av att vara dar ute sa lange for det blaste ingenting sa man typ dog :O sa imorron tankte jag dra till en utomhuspool som finns har i narheten, lar ju vara lite skonare kan jag tanka mig.
Imorgon aker min pappa och halsar pa elaine pa hennes jobb (hon jobbar pa ett annat fangese for tillfallet och bor dar over veckan) sa jag och Wayne ar ensamma har hemma. Och pa fredag kvall ska jag ga ut med han och hans kompisar, undra hur det blir! Kan vara roligt att fa komma ut en svang eftersom att sist jag var ute var nar johanna var har..

Annars idag har jag tvattat mina lakan och nar jag tog in dom upptackte jag en spindel pa mitt golv men jag vagade inte ta bort den (tank om den skulle doda mig, haha) sa jag gick ner till wayne och sa att det var en spindel pa mitt rum ( den hade nu sprungit under min sang) sa nar kom upp sa bara hoppade han under sangen och tog den :S laaaskigt haha!

/johanna lee

hey

hejsan!

I helgen hade jag fullt upp och var forst i Manly och gick nere vid vattnet dar det var en surftavling/festival och sen at jag haj igen och sen fick jag en keps och en t-shirt fran papi, riktigt nojd med dem sakerna! :)

Dagen efter var jag, pappa och elaine pa ett museum inne i sydney och kollade pa massa skellett av djur och sadar, en riktigt bra dag. Efterat gick vi till Star Bar och at middag, jag at lax mmm :)

Vad man tanker mycket nar man ar sa har pa resande fot.. har tankt hela dagen pa vad jag ska bli nar jag blir stor haha och om jag ska jjobba eller plugga nar jag kommer hem, mycket man kan valja pa ju! Orkar inte tanka mer nu :P

Nu ska jag damsuga har pa nedervaningen och sen ata! Ha det sa bra hemma i svealand!

/johanna lee

en dag med johanna

hej!
Imorse gick jag upp vid 10 som planerat sen at jag och damsog nedervaningen. Nar det var fixat duschade ja och gjorde mig klar och vid 13 gick jag hemifran.
Tag taget in till stan by myself och gick av i Town Hall. Dar gick jag till ett informationsgrej som jag och johanna gck till nar hon var har och sa fragade jag om vagen till chinese garden. Fick en karta som var jattebra och hittade stallet med en gang, betalade intrade och sen var jag en riktig turist och gick runt och kollade och tog kort haha!
Man kande sig lite dum i borjan att vara helt sjalv och sa men efter ett tag kandes det rikrigt bra! Dar inne blev jag forovrigt jagad av en odla men ja sant far man val rakna med har, eller?!

Efter mitt lilla besok i tradgarden promenarade jag vidare till mc och kopte med mi en mcflurry. Det ar ocksa en grej jag kan beratta om.. jag brukar alltid ta mcflurry daim sa det var av en helt vanlig reflex att bestalla det har ocksa, men hon bakom kassan verkade lite forvirrad nar jag sa orden, och da kom jag pa att daim faktiskt ar svenskt och det kanske inte finns pa alla mc haha (a) sa det fick bli m&m :/

Iaf.. jag gick ner till Darling Harbour och satte mig dar pa en bank och at min glass i solskenet, sen gick jag in pa gallerian dar nere och kollade runt och sedan gick jag upp till shoppinggatorna, market street, pitt street och dom och kikade  :) Gick in i en bokaffar och kopte med mig; The last song som man har hort sa mycket bra om. Nu har jag fullt upp och det som ar sa bra ar ju att den ar pa engelska, da far man trana annu mer :D

/johanna lee

PA EGNA BEN

tja!

idag har jag kollat upp en massa grejjer, b.la. vad jag ska gora med min tid har nere. Iaf den narmaste manaden innan mamma kommer ner!
Bara for att man ar sjalv kan man inte sluta att gora saker.
Igar tex da akte jag sjalv och shoppade, och det gick ju bra! Sen har jag gjort planer for imorgon. Da ska jag ga upp relativt tidigt och forst damsuga eftersom elaine kommer hem fran jobbet imorgon men sen ar tanken att jag ska ta taget alldeles sjalv in till stan och ga alldeles sjalv och kolla i affarer och ga alldeles sjalv till chinese garden som jag har kollat upp pa internet. En dagsutflykt iaf och sa far man ju se sydney lite till ocksa. Jag sparkar mig sjalv i rova helt enkelt! (a)

Tycker ni att det ar trakigt att gora saker sjalva, eller gillar ni det?



(haha)
/johanna lee

godmorgon :D

hej! Inatt sov jag riktigt gott och sov anda till halv 11 pa morgonen (a) kande att jag var vard att fa sova ut na rjag anda visste att vadret skulle bli daligt. nu ar klockan tjugo i 1 pa dagen och jag ska snart gora mig iordning for att sen aka till ett kopcentrum har i narheten om jag hittar ett paraply har hemma haha! sporegnar ute sa vill helst inte ga utan :P

Vill verkligen gora natt idag sa det voree roligt att fa aka ivag, det kan vara skont att ga och kolla i affarer sjalv ocksa aven om det ar roligast med nagon med en.. men men :)

hoppashoppashoppashoppashoppashoppas!

/johanna lee


idag har vart en bra dag

japp det har det :D
borjade med att jag gick upp 8.15 och gjorde mig iordning sen akte jag och far min till stranden och solade och badade, varmt var det idag!! hela 30 grader och man kokar typ ihjal! sitter pa mitt rum nu och klockan ar halv 10 och jag vill bara halla en hink med vatten over mig haha!

Sen iaf akte vi hem och fixade oss sen akte pappa, jag och elaine till fangelset dar bada dom jobbar. Pappa som fangelsevakt och elaine som sjukskoterska.
Dom hade namligen en familjedag dar sa att familjerna till dom som jobbar ar fick halsa pa och kolla hur det sag ut.

Laskigt ju! man fick kolla pa det rummet dar fangarna traffar sina familjer och jag satt pa en stol som var gronmarkerad (dar maste fangen sitta nar familjen kommer) och jag satt dar, dar en fange har suttit :O

Sen fick man ga in i en transportbil dar fangarna aker i nar dom ska transporteras nagonstans.. man fick traffa nagra narkotikahundar, kolla i en gammal cell och fyfan dar skulle inte jag vilja bo kan jag ju saga :O
Skitit med en acklig toalett och handfat, en vaningssang med plastmadrass och ett litet litet fonster hogt uppe pa vaggen. en bra sak var tvn haha.

sen fick man ta kort dar pa fangelset i en sandar grej som folk halshoggs i forr i tiden, vi far korten senare sa kanske visar da om jag far in de pa datorn..

ja det var min dag :D
sen nu pa kvallen har jag snackat med mamma pa skype, jatteroligt! hon fick mig att tanka pa lite grejjer sa nu maste jag se hur jag ska gora..  tanka hela natten blire nog haha!
nu vantar jag pa josse, hennes internet brots mitt uppe i var skypedejt :( vi far se om vi aterfar kontakten med varandra!

imorgon ska det bli regn om vadret har ratt, hoppas! haha sjukt va? men man kokar ju haah. Detta ar bara varen liksom det kommer typ bli 40 grader sen, hur ska ja klara det??
Tankte iaf ta bussen for forsta gangen harifran till parramatta och kolla i kopcentrumet, vill kopa lite smagrejjer :D

/johanna lee


skillnader!

Tankte att jag skulle skriva en liten lista med saker som ar annorlunda i vardagen  har i Australien an hemma i Sverige om nagon ar intresserad haha ;)

*
Man far vanta pa den grona gubben (overgangsstallen) i typ 10 minuter och sen springa over nar det val blir gront.

* Vanliga tag har hela 3 vaningar!

*Pa tal om tag sa maste man betala boter om man har fotterna pa satet! 

* Nyhetsprogrammen pa tvn ar mycket intressantare!

* Man kor pa vanster sida i trafiken vilket var helt forvirrande i borjan och ar fortfarande ibland!

* Det kan bli upp till 50 grader varmt (varmaste min pappa vart med om) vilket ar liiite varmare an sverige, eller?

*
Nar man shoppar sa maste man visa sin pase med varan och sin vaska (om den ar stor) innan man gar ut!

ja kommer inte pa natt annat for tillfallet, kan ju fylla pa lite med tiden :)
/johanna lee

fran det ena till det andra



hallaaa! har borjat kanna mig forskyld igen och sen var det FOR varmt idag for att ga ut sa jag stannade inne haha. Tankte ga ut pa en kvallspromenad sen. Helt sjukt vader faktiskt, hela dagen har det vart 32 grader varmt och solsken och bara sadar sa borjade det hagla precis :S Laskigt ju varsta stormen haha men imorgon skulle det vara 32 igen och fint sa om det stammer sa ska jag och pappa aka till stranden och surfa. Eller jag vet inte om jag vagar surfa igen sen jag och johanna testade haha! Vi far se hur allt blir. Hoppas det slutar regna for jag vill ga ut och ga!

/johanna lee

godnatt

tankte bara saga godnatt  till allesammans for nu ska jag sova!
Ha det sa bra! /johanna lee

fredag 12.42 PM

annu en solig dag och jag haller pa att grillas uppe i mitt rum :O maste nog ga ner snart och satt pa AC:n eller nat och kanske ga ut och sola :)
Forst ska jag nog visa vagen till bussen for Elaines son ska ivag om ett tag om jag fattade det ratt annars blir det sola nu :D eller ata? oj kan inte bestamma mig haha.

Annars har jag inga planer for dagen, har vart duktig och tvattat det som skulle tvattas for hand och hangt ut det pa linan sa det borde vara snustorrt vid det har laget :P

Vad hander dar hemma i Svealand? Sover ni, ar ni vakna??
/johanna lee


YUMM!

PANCAKES ON THE ROCKS, ROCKS!
Forst at i middag som bestod av crepes. jag hade seafood crepes, alltsa crepes med fisk och massa sas och mmm vad gott det var!
Matt blev man ocksa och sen kom desserten in, mi hette Devils Delaight eller nat sant och det var chokladpannkakor med jordgubbar och glass och chokladsas. Tusan vad gott, bara det att man var sa matt fran maten sa vi fick ta hem nastan allt av det haha!

Har kommer bilder pa desserten, dags att suktas:





/johanna lee

torsdag

goddag!
sittr och lyssnar pa mtv, just nu katy perry!
jag och elaine var precis pa hotellet och skulle boka men hon som visste alt om julpriserna var inte dar sa ska boa pa internet istallet. men det var ju bra sa att man sag hur det sag ut och det sag fint ut :)

Just nu ar hennes son har, han kom hem idag fran japan sa senare ska vi aka och ata pa pancakes on the rocks, later gott va? ;)

/johanna lee

11.42 PM

sitter forfarande uppe, klockan ar halv 12 och alla har gatt och lagt sig.
Har precis skrivit klart mitt CV pa engelska sa nu ska det lamnas ut och sen ska det bokas hotell imorgon..
Det ar planen for morgondagen, nu ska jag snart borja tanka pa refrangen! (a)
/johanna lee


tusen kramar till er

hej, har haft fullt upp de 2 senaste veckorna da johanna var har och halsade pa sa det vart inte mycket skrivet har alls!
Vi har haft hur roligt som helst och besokt massa olika stallen, festat, surfat, badat och solat, shoppat, akt farja, ja allt..
Igar akte vi taget tillsammans till flygplatsen och sa foljde jag med och checkade in och nar hon bakom disken sa: so youre going all the way to stockholm (nagot liknande) fick jag for forsta gangen en riktig hemlangtan kansla.. tank om  jag skule satt mig pa flyget for att aka hem. Men samtidigt nar jag tanker sa, sa vill jag inte det, jag ar inte klar har. Men just nu kanns allt lite extra jobbigt. Jag vill bara hem for en minut och fa krama om alla.
JAG SAKNAR ER!

kom precis hem fran posten (jag har antligen skickat ivag mina brev) nar jag gick hem borjade det aska och regna och jag hade ett vitt linne pa mig sa ja ni forstar. Sen sa fick jag vanta pa gron gubbe vid overgangsstallet minst 10 min, seriost! Sa tillslut sprang jag over och da blev det gront.
Kom hem som en blot hund!

/johanna lee

kort inlagg

blir ett kort inlagg aven fast en massa har hant.
idag blev det en svang till stan! sen drog vi till frissan (forsta gangen for min del!)
sa vi fargade haret morkare bada ta samtidigt, kandes lyxigt att fa massage i huvet och bli ompysslad :D :D

imorgon far vi se hur vadret blir men troligtvis blir det en svang pa stan och kolla pa byggnader!

/johanna lee


overkligt!

hejj! har haft fullt upp pa sista tiden :D

i stora drag sa har johanna kommit hit och vi har vart pa bondi beach och manly beach och badat och sen testade vi pa att surfa, vi hyrde en brada och paddlade oss ut men fy tusan vad svart det var. vagorna var sa starka sa bradan slogs ivag och eftersom man hade ett snoe runt benet sa flog man efter, aooch! haha. men nu har man testat pa det!

Sen i lordags firades det halloween har sa vi drog ut pa kvallen til darling harbour och var pa ett jattebra stalle som hette cargo bar som hade utsikt over vattnet och allt, fint fint fint!
Dansad hela natten och traffade massa roliga manniskor, trevligt folk var det verkigen!

Imorse ropade elaine ner mig och sa att det var nagon som ville traffa mig och nar jag kommer ner sa star min FARFAR dar som jag inte har sett pa 17 ar. Vi kramade om varandra och pratade lite, alltsa helt sjukt. idag har varit rena rama slaktkalaset typ for sarah kom ner ocksa ( jag, sarah och johanna ar och shoppade hela dagen) sen nu pa kvallen nar vi at middag tankte jag for mig sjalv; jag sitter liksom har i samma rum som min pappa, min farfar och min syrra, hur sjukt ar inte det??

en bra dag med andra ord :)
nu ska jag skypa med mamma som fyller ar idag, grattis mamma! :D
/johanna lee

RSS 2.0