loordag

igar var jag pa reggamuffin! det var riktigt roligt, mycket bra band och artister, bl.a. Mary J Blidge (stavning?)
Stod langst fram sa sag perfekt :D
sen hade vi med oss var lilla filt som vi satt pa ett ta med!

Det holl pa fran 2 pa dagen till 11 pa kvallen ;) sen nar vi kom hem blev det nattmat med hela familjen (jag, pappa, elaine, sarah och luke)





3 veckor 3 veckor 3 veckor 3 veckor 3 veckor (och 2 dagar)

/johanna lee

Reggamuffin

idag har jag varit inne i stan och kollat runt och atit lunch sen nar jag kom hem malade jag mina naglar knallrosa :D
Imorgon ska vi namligen pa Reggamuffin (konsert med massa olika artister) med pappa, elaine, sarah och luke, sa ville vara lite fin :)

Hoppas det blir en rolig dag/kvall den haller pa i 10 timmar. Forsta vad varmt, maste ha keps och solkram pa mig imorgn haha!


Forstar ingenting langre, varfor gor man sa har? forstar inte hur man kan gora sahar. Forvirrad med andra ord.   

/johanna lee

ena dagen den andra lik?

....


SURFAR JOHANNA

hejhopp :D
idag har jag vart pa stranden heeela dagen lang. Akte dit med pappa och sa larde han mig och surfa. Stod upp 2 ganger faktiskt ;) jatteharlig kansla det dar ju!

Sen traffade vi Elina, hans kompis som ar surfinstruktor :)
Sen nar dom hade vart ute och surfat langre ut hade dom sett en pingvin, coolt va. ville ocksa se, men men, far val det nar jag blir proffisionell surfare... snart alltsa ;) haha.

Godnatt /johanna lee

upp och ner

hej! Har kommit pa att jag inte berattat att jag och mamma var pa middag har hemma hos pappa och elaine och att jag da fick traffa min kusin och hans tjej. Min kusin, Andrew traffade jag sist nar jag var har i australien, sisadar 17 ar sedan. Det var riktigt roligt att fa se honom, 26 ar ar han och faktiskt kand har i australien, han ar namligen atlet ( om det stavas sa?) , lite coolt ;)
Det jag kom ihag bast fran kvallen var att han kallade mig Hannoow for att sa skulle mitt namn tydligen uttalas av aboriginals har eller om det bara var av alla ausralienare, mitt minne alltsa, sa iaf fran och med nu ar jag hannoow :)

Sen en trakig nyhet... detta fick jag veta av mamma nar hon kom ner att bara nagra dagar innan hon flygit hit sa hade min mormors syster gatt bort, Elna. Jattetrakigt och faktiskt den forsta jag ar slakt med som dor. Men hon fick leva ett langt liv, hon blev 90 ar!
Hoppas du har det bra nu pa andra sidan Elna!

/johanna lee

party in Australia

igar kvall bar det av till Chatswood dar jag motte upp sarah och luke och deras kompisar och sa blev det fest hos deras kompis som fyllde 20.
Blev massa dj:ande ( alla hennes kompisar verkar dja :P)
Traffade en snubbe som hade bott i Gavle i 6 manader sa han och jag satt och snacka svenska, lite otippat haha!
Maste bara tillagga att festandet har borta ar av en helt annan sort!


idag blir det bara en slappdag for jag ar for trott for att gora nat, gick ju faktiskt och la mig kvart over 4.
Men ikvall blir det att snacka med josie, det behovs! Det var sjukt langesen jag snackade med henne och med alla andra ocksa for den delen, sa ett stort plus for det (+)


We are in this together.

 /johanna lee


bastaste bastaste du!

Idag ar det 90 ar sedan min Mormor foddes.
Ar sa glad att du fick fylla just 90 och det ar sa synd att jag inte kunde vara med och fira dig idag. Blir ju lite svart har fran andra sidan jorden, men du vet att jag grattar dig harifran istallet.
Min sota mormor - jag alskar dig!



/johanna lee

pigg och glad

hejsan :D imorse gick jag upp kl 08.05 och vet ni vad jag gjorde da? jag tog pa mig mina traningsklader och stack ut och tog en morgonpromenad. Det var hur mysigt och skont som helst. Traffade pa nagra kakaduor (faglar) en pytteliten odla och en laksig spindel :O haha. sen na rjag kom hem korde jag step up maskinen. Sa har fatt min traning idag. Kande att jag borde borja gora de dar till en rutin, varje morgon. Fast imorgon kommer jag inte kunna och inte sondag haha hoppas jag fortfrande kanner likadant pa mandag (a)

Mer duktigheter jag gjort ar att jag har damsugit och tvattat. Nu tankte jag fixa mina naglar tills imorgon for da blire fest med syrran haha sjukt det ar att "saga".
Kopte massa fina saker i Surfers Paradise till naglarna, vet ni jag tror att jag ska ta kort pa det och visa er sen :D

Nej nu ska jag kiila , hej da sa lange!
johanna lee

2 -10 januari

Jag fortsatter berattelsen om nar mamma var har och halsade pa.
Den 2 januari akte vi till flygplatsen och tog inrikes flyg till Brisbane dar vi sov over en natt. Direkt nar man kom ut dar kande man att man var i den tropiska delen av Australien, en helt annan varme.

Dagen darpa hyrde vi en bil och borjade vart aventyr pa riktigt.
Forst akte vi ner till Surfers Paradise, dar var det hur fint som helst. Stallet vi bodde pa hade pool och var 5 minuters gangavstand till stranden och gangavstand till stan.
Vi tillbringade 3 dagar dar och dem spenderades pa stranden och i stan dar det fanns massa roliga affarer och pa gatorna var det gatuunderhallning, och pa kvallarna nar man satt och at pa restaurang kunde man kolla och lyssna pa folk som sjong och gjorde trolleritrick.

Nar vi sedan akte vidare akte vi inne pa sa kallade "tourist drive" och dar sag man mycket mer man inte skule sett om man bara akt pa den stora vagen.
Den dagen nar vi akte sag vi 20 kangurur i det vilda, precis bredvid vagen. En jattehaftig kansla att fa se dom i det vilda, dom var hur sota som helst och satt helt blixstilla medan dom hall koll pa vad vi gjorde. Men vi fick ocksa se nar dom hoppade :D Ar sa glad att vi akte den vagen!

Pa kvallen stannade vi till i Coffs Harbour, och som tur var stannade vi bara en natt. Det var en riktigt liten stad, men en positiv sak var att pa en thai restaurang som vi at pa hade dom en jatterolig kypare. Det ar svart att beskriva honom men lat oss bara saga att vi satt och skrattade hela kvallen ;)

Pa morgonen darefter akte vi vid 10 pa morgonen och vagen stannade vi till pa en liten vag och rakade aka in dar dom hade ett bed & breakfast och precis nar vi skulle aka ut igen far jag for mig att kolla upp i traden och precis dar jag kollade far jag syn pa..... en KOALA!
Jag hade letat hela dagen och antligen :D Sa nu har jag sett bade kangurur och en koala ute i det vilda.

Det roliga med det var att det kom fram en kille och fragade mamma om det var en koala i tradet och nar hon sa ja sa ropade han tills sig hela hans familj och alla lika chockade sprang ut ur huset och kollade upp i tradet, det kanske inte ar sa vanligt att se koalor har?

Lite senare den dagen stannade vi till i Port Macquarie vid en strand och at och fikade och solade. Det var en liten stad men hur fint som helst!
Pa kvallen kom vi fram till Newcastle och nar vi akte in till stan vart vi helt foralskade. Det var en lang vit strand som sedan blev en kulle med en vit fyr pa. I mitten av stan sag man ett lysande kastell, otroligt fint. Dagen efter var det en solig och varm dag sa vi var pa stranden hela dagen och promenerade runt fyren och hela stranden. Sen akte vi upp till kastellet som lag pa en topp.

Mamma beskrev Newcastle som "Lilla San Fransisco" eftersom att vagarna gick upp och ner hela tiden :)
Senare pa kvallen nar vi fixat oss akte vi ner till vattnet och at pa en restaurang dar dom hade livemusik, en kille och en tjej som var jatteduktiga!
Under kvallen fick vi lite roligt sallskap ocksa, en lyckad kvall! Blev som en liten avslutning pa var resa, eftersom att dagen eftr akte vi tillbaka till Sydney.

Da akte vi ut til Collaroy, och visade mamma var hon och jag hade varit sist hon var har, hon & jag for den delen fick se lekstallningen jag lekte i nar jag var liten och poolen vid havet som hon hade simmat i.

Pa kvallen sov vi pa ett hotell vid flygplatsen och pa mandagen akte vi buss till ett shoppningcenter och sen blev det taxi till flygplatsen dar vi fikade och sen sa hejda.

Sorligt men jag ar sa himla glad over att hon kom, resan var riktigt lyckad och spannade och nu kanns det som man verkligen upplevt Australien!









/johanna lee


24 -31 december

hej, har inte skrivit har under hela tiden mamma var har och besokte mig. Har haft fullt upp helt enkelt och inte velat blogga.
Men nu tankte jag ta igen den "forlorade" tiden och skriva om allt vi har vart med om.

Jag borjar med den 24 december;
Vi akte ut till flygplatsen tidigt pa morgonen och mottes av en stoor folkmassa, eftersom det vart stopp i london m.m. sa var det myckt folk som anlande just da.
Stallde mig vid gangen for att fort se mamma och stod dar bland alla i mina renhorn haha, ville ju att hon skulle fa lite julkansla!

Efter en lang vantan sa fastnar mina ogon pa nagon jag kanner igen, och da springer jag under "ett staket" och springer fram till henne och sa kramar vi om varandra. Det var san himla bra kansla samtidigt som det kandes sa overligt!
Darefter akte vi hem til pappa och elaine och visade var jag hade bott och sen akte vi vidare till hotellet dar vi skulle bo tillsammans.
Sen blev det en liten promenad i omradet och sa!

25 december;
Julafton ( har i australien.) Vi gav varandra julklappar, hon fick ett kit med solkram, solfjader och sen ett smyckesset.
Jag fick en jattesot handvaska, nattlinne, usb minne till mina foton, borste sen hade ofelia skickat med en sot t-shirt och diadem och en gullig pasvaska.

Av elaine och pappa fick jag tva julsaker och sen tva piercingar, en silver och en gron jatte sma och sota! Bytte till den silvriga igar!

Pa kvallen akte jag och mamma och at middag pa pancakes on the rocks och hade det mysigt!

Nu borjar det bli luddigt med vilken dag man gjorde vad men sager bara allt vi gjorde haha;

En dag akte vi in till Stan och kollade nere vid Darling Harbour och i afferna!

Sen shoppade vi vidare har i ett shoppingcenter :)

En annan dag akte vi till Manly Beach med farjan fran Sydney och at lunch och sen lag pa stranden i flera timmar. Och innan vi akte hem at vi den godaste glassen (fran Copenhagen)
Dagen efter vi hade vart dar TACK OCH LOV, hade det varit 10 stycken hajar dar i vattnet, och tva riktigt stora sa alla hade fatt gatt upp ut vattnet, usch usch usch.


Har i narheten finns det en pool man kan ga till och dit gick vi tva dagar i rad tror jag det var, det var sa skont for man kunde ligga och sola pa graset och bara ga ner till swimmingpoolen, skont va det.

Den 31 december pa nyarsafton akte vi in till stan och satte oss pa en restaurang och at nyarsmiddag och sen gick vi och hittade en perfekt vy for att sta och kolla pa fyrerkierna, man sag hela bron darifran :D haftigt var det!
Vi kom hem runt 3 tiden efter att gatt bland alla dessa manniskor till taget.



/johanna lee

RSS 2.0