GOD JUL

Hello :D
Idag akte jag pappa och elaine till Narrabeen och motte upp deras kompis Elina och gick och at lunch nere pa ett stalle vid stranden. Jag at kycklings scnitzel som var saaa gott! Och juste innan dess handlade jag en julklapp till mamma (dagen innan haha, fast jag hade kopt saker innan med (a))
 
Och sa kopte Elaine och jag varsina renhorn typ som ar pa ett diadem och sa fick man en rod nos som lyste till ocska. Tyvarr rakade jag tappa min nar jag kom hem sa den lyser inte langre haha men spelar ju ingen roll.
Tankte ha hornen imorgon bitti nar vi ska hamta mamma pa flygplatsen haha, trevlig valkomning va?

Och ja hon ar pa vaaag :D
Fick sms igar natt av mami som sa att hon hade checkat in och allt hde gatt bra, sen imorse vaknade jag kl 7 av ett till sms dar hon sa att hon lamnade frankfurt om en timme sa nu ar det bara ett stopp kvar, Singapore sen ar hon haaar :D wiii!

Imorgon ar det julafton ocksa, helt sjukt att det gatt ett ar men det ar val som vanligt :P

Sa tankte passa pa nu att onska er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT AR!!!!

/johanna lee


hejja flygplatserna!!

yeejj :D snackade precis med mamma nu, hon skulle precis kolla sina vaskor en sista gang sen skulle hon aka till arlanda och for att ha good tid pa sig vid incheckningen eftersom det ar lite crazy dar just nu, sa hon kommer vara flera timmar tidig, men det ar bra ju!
Fick aven alla hennes flightnummer sa jag kan halla koll pa henne medans hon forhoppningsvis flyger hit. Kollade pa Frankfurts flygplats hemsida och det stod att deras landningsbana nu fungerade igen och att dom som hade sovit over och vantat pa flyget kunde nu komma dit, det later ju valditgt bra, hoppas bara mamma kommer ivag nu!!
kan inte fatta att det ar 2 dagar kvar (forhoppningsvis) och da ar det julafton ocksa, iih! :D

Jag haller er uppdaterade sen!

/johanna lee

ahnej!

fanfanfan :( det ar forseningar med flygen och vissa ar till och med avbokade pga snon och min mamma som ska aka i natt (er dag) Jag hoppas verkligen att allt gar som det ska, lite forseningar ar ju okej men jag vill verkligen att hon ska komma hit pa julafton!!
Vi far helt enkelt se hur det gar, typiskt allting bara!

igar var jag i parramatta och bytte mitt linne jag fick i julklapp av sarah for det var lite for stort sa hittade ett annat jag tyckte om :)
idag har jag malat naglarna och stadat rummet och tvattat, gor iordning allt nu innan mamma kommer sa jag bara kan packa vaskan och draaa haha.

/johanna lee

julfint;

Vill passa pa och visa er vart julpyntade hus :D







/johanna lee

inlagg om mat

hejjj!
Fick lust att skriva lite till idag..
Vaknade av att vinden blaste ute, varsta stormen typ haha!
Gick upp och kakade frukost, inte varldens basta kanske ( flingor, sen shapes som ar typ kex och sen en isglass) haha men gott va det!

Nu ar jag hungrig igen sa snart ska jag val fixa lite lunch, lite nyttigare denna gangen tankte jag med vattenmelon, sallad och ett gott brod som man doppar i en sas, oj vilken bra forklaring.

Vet ni vad jag gjorde for en timme sen? jo ja fotade lite av maten som jag brukar ata, sa ni far se hur forpackningarna ser ut! Sa har kommer en bild pa det;



*Forst till vanster ser ni da klassisk mjolk haha, lite annorlunda forpackning an hemma.

*Sen shapes som jag nyss sa ar typ kex fast matigare.

*I burken ar det peanut butter som jag brukar ha pa toast

* Sen power grain ar flingor som ar goooda

*Och till hoger ar det juice som ocksa ar i en sandar annorlunda forpackning.

*Langst ner ar det tva isglassar, dom ar jattegoda. Massa olika smaker har vi, typ bubblegum, lime och blackberry och ja :)


/johanna lee


hur Australien ar

lista over saker (i australien) som skiljer sig fran sverige;

# Deras reklamer pa tvn ar flera minuter langa!

$ Dom har dekorationer pa bilarna (har ite jag sett i sveige iaf) och nu till julen har dom renhorn och en rod rudolf nos framtill haha!

%
Dom har till och med skrivet pa bussarna (ni vet dar det star vart den ska ga och typ 710) dar star det Merry Christmas.

^ Dom far inte sitt "fulla" korkort pa en gang utan maste forst fa sina roda p:n och sen sina grona sen ar dom helt redo, eller dom far kora med p:na men innan dom har det riktiga riktiga korkortet.

*  I vissa matbutiker packar kassorerna ner matvarorna i pasar. (skont)

@ Dom har hundvalpar i burar i vanliga zooaffarer, sa varje gang man gar forbi dom sa vill man ta med sig allihopa!

nu ar jag trott i huvet, klockan ar ju trots allt halv 11 pa kvallen har, godnatt!
/johanna lee

4 advent

5 days to goooo... till julafton och tills mamma kommer hit!
Snackade precis med henne pa skypen for sista gangen innan hon ska aka. Sjuuukt!
Hon visade ert vinterland dar hemma, varsta snostormen ju! Mysig jul anda :D

Kanns ganska overkligen att ni har varsta snon och ja sitter har pa andra sidan jordklotet i varmen!

Idag har jag, elaine och pappa vart och letat mobler, eller natt att satta elaines nya tv pa, hittade dock inget :/ sen blev det en lunch pa mackie, en big mac meny for min del!

ska gora en till sandar lista nu ocksa.. :)
/johanna lee

lill julafton



hej hej hej hemskt mycket hej :)

idag kom sarah och luke over (min syster och hennes kille) och sa satt vi utomhus och at lite smamat och snackade och bytte julklappar. Av mig fick hon sant bodybutter och grejjer i kokosnotsdoft. Av henne fick jag en jattesot pyjamas, ett bar marinbla shorts med vita hjartan pa och rosa sidenband i midjan och ett gratt linne med spetskant. Kanske visar det i ett annat inlagg om jag kommer ihag haha(a)
Vart iaf jatteglad for det.

Vi snackade om att mamma kommer hit snart ocksa, alltsa jag forstar inte att det bara ar 6 dagar kvar tills hon kommer. Kan inte heller forsta att man kan langta sa mycket efter nagon. Det forsta jag tanker pa nar jag vaknar och det sista jag tanker pa innan jag somnar ar att hon snart ar har. Det ar sjukt att det kan paverka en sa mycket att bara aka ivag sadar. Man borjar sakna allt och alla nu, men samtidigt vill jag ju vara har. Men det blir nog battre nar hon kommer hit. Och det ska bli sa roligt att fira jul och nyar har och sen aka runt och ja, roligt ska det bli.

Och bara sadar helt plotsligt ska jag beratta vad min nya favvoratt ar haha, kom och tanka pa att jag borde ata middag snart och kom pa att jag har ris och honeychicken i kylen fran igar. YUMM :D

vi hors bloggen!
/johanna lee

laskig upplevelse!

godmorgon!
16 december idag vilket betyder 8 dagar kvar tills mamma kommer hit till Sydney, wii!

Igar tranade jag pa morgonen pa den dar step up maskinen och gjorde situps och lite sa, sen badade jag i poolen och ja tiden gick fort haah :D




Igar kvall nar jag skulle lagga mig hande en jattelaksig sak.. jag hade fonstret helt stangt, flakten avstangd och dorren stangd och kande att det var valdigt varmt men precis nar jag tankte det medan jag lag i sangen sa kande jag en vind blasa pa mig och man kan ju tanka sig att man inbillar sig det men daefter borjade typ parsiennerna ( sana som man stanger med en "spak" for att inte fa in sol) rora sig som att det blaste pa dom  och sa horde jag den dar spakgrejjen sla mot vaggen, SKITLASKIGT!! Sa jag lag dar och bara hoppades att jag skulle somna och sa horde jag spakljudet igen och igen och sen somnade jag tack och loooov!

Tyckte dt var riktigt konstigt, plus att jag kant den dar vinden for nagra natter sedan :(
Hoppas det slutar!

Nu ska jag forsoka lagga det at sidan och ta tag i dagen. Eller vet iofs inte riktigt vad jag ska hitta pa nu, kan inte bada i poolen for vi maste pumpa upp den och wayne hade visst tagit pumpen sa vi maste kopa en ny, men jag hittar val pa nat :D

Hejda /johanna lee


14 december

idag har jag inte haft en lugn stund, och anda var jag hemma sjalv, bra va? :)
Gick upp 9 och at frukost och tvattade mina lakan och hangde ut det, sen damsog ja. Darefter gick jag en promenad till "centrum" och kopte julklappar och sen gick jag hem igen.
Val hemma at jag lunch och sen tog jag ett bad i min pool och sen baddade jag min sang och ja sen kom pappa hem ;)

Sen nu pa kvallen bokade jag en flygresa... hem??





















haha nejra luring :D jag och mamma ska aka till brisbane nagra dagar efter att hon kommit hit i Gold Coast! Sa bokade det nu :D 10 dagar kvar tills mamma kommer hit :D :D
/johanna lee

sola & bada

halloj!
Idag har det vart underbart fint vader sa har vart ute i tradgarden fran halv 12 imorse tills 6 nu pa kvallen och solat och badat i min pool ;) harligt, eller ja forutom att jag brande mig da haha men det far man ta. hoppas det blir brunt och fint sen bara (a)
Nu ska jag nog ga och ata min cupcake som elaine kopte till mig idag och satta mig framfor air conditionen och kolla tv :D

ja det var nog allt jag hade pa hjartat for tillfallet, ha det bast!
/johanna lee

en glad johanna skriver;

heeej alla glada! Eller arga, eller vad ni nu ar, jag ar iallafall GLAD :D
Har precis skypat med mamma och tankt ut lite planer infor hennes resa hit till Australien. Mitt andra besok hemifran, forst kom ju johanna hit i 2 veckor och nu kommer mamma hit pa julafton och stannar i 2 och en halv vecka!
Det ar bara 13 dagar kvar till Julafton, det ar 1 vecka och 6 dagar. Det ar ingenting!!
Nar jag ar hemma sa traffar jag ju mamma hela tiden sa det blir ju annorlunda att vara ifran henne i 3 manader liksom, sa snacka om att det ska bli kul den dagen jag ar pa vag for att hamta upp henne pa flygplatsen, can't wait!

ehm dom senaste dagarna har jag shoppat julklappar, kopte lite rokelser till pappa och elaine for dom gillar sant och dom ville inte att jag skulle kopa nat egetnligen men gjorde det anda. sen spa grejjer till sarah.
sen igar sa kopte jag och papi en julgran och massa dekorationer :D dom brukar tydligen inte fira jul men for min skull typ fixade vi det har. Sa konstigt egetnligen for jag ar verkligen FOR traditioner, och gillar dom. Det fick jag alltsa inte fran han haha.

Idag har vi kopt en tv och sen badat i poolen, ja juste uppdatering pa poolen; DEN LACKER INTE! Sa nu kan alla vara lugna och jag kan simma lugnt ;)

Forresten jag ar frisk fran min horselgangsinflammation nu, har tagit droppar varje dag men slutade idag sa det var ju skont. Daremot vaknade jag kl 4 inatt av att jag kande mig helt forskyld men nej det var visst nasblod sa jag fick ga upp mitt i natta... sen nu pa kvallen kande jag att det rann igen och ja den har gangen RANN det.

Varsta nasblodet ja vart med om, kandes som att jag inte skulle kunna andas nastan, ska inte ga in pa detaljer later ju sa himla ackligt haha men jag fick hjalp av min egna sjukskoterska har hemma, elaine hah som latt som en platt tryckte pa nasan pa natt satt sa det slutade efter ett tag haha, om man visste att det var sa latt:P

Nej nu ska jag snart lagga mig och sova med ett leende pa lapparna :)
Ha det gott folk! /johanna lee

USCH OCH FY!

Igar natt nar jag skulle sova sa gick jag in i mitt rum och far syn pa en svart flack pa vaggen, denna flacken var ett aaackligt djur. Forst trodde jag det var typ en skalbagge som brukar komma ut pa natten men dom ar oranga och dor typ diekt, den har var svart och levde :O

Visste inte vad jag skulle ta mig till eftersom pappa sov sa jag hade ingen som kunde hjalpa mig. Tankte ett tag att jag skulle lagga mig och sova pa soffan men tillslut tog jag min kudde och forsokte fosa den mot dorren men da sprang den huuur snabbt som helst (for ett sant djur) at andra hallet och sa horde man hans steg, usch!
Nar jag la mig livradd och stilla ett tag borjade han sjalvmant ga mot dorren och nar han hade kommit fram gick jag upp for att vara snall och oppna den at honom/henne HAHA. Men da far val den for sig att jag ska forsoka doda den eller natt for fran att ha suttis pa taket/vaggen sa HOPPADE den nar precis framfor mig pa golvet (fyfan vad radd jag vart) haha. sa stod jag stilla ett bra tag innan den bara helt sa dar gick under dorren och ut :S jag slangde dit massa kuddar och en kartong sa att den inte skulle atervanda.

Men nu pa morgonen visste jaginte om den ar kvar dar ute sa jag smog ut och letade, jag vet inte om jag hittade den for jag sag nagot svart under badrumsdorren men vagade inte kolla, forsoker inbilla mig att pappa sag den imorse nar han gick upp och dodade den (a)



Fran det ena till det andra, eftrrsom Elaine ar sjukskoterska har hon mediciner och sa hemma sa nar jag beratte for pappa igar att jag hade en oroninfektion sa visste han exakt vad han skulle ge (han sjalv har fatt sa nar han badat) sa han gav mig orondroppar med typ antibiotika eller vad det var, sa nu hoppas jag pa att det ska bli bra snart, har borjar bli lite battre iaf :D

Nu ska jag ata klart min frukost /johanna lee

horselgansinflammation

gick in och kollade pa oroninfammation nu men hittade det jag tror att jag har:

Hörselgångsinflammation

Hörselgångsinflammation, extern otit, förekommer både hos barn och vuxna, men inte hos de minsta barnen. Den är vanligast under badsäsongen. Enda tecknet kan vara smärta i örat. Det gör ont när man trycker på den lilla hudfliken, tragus, utanför hörselgången. Ibland kommer det också vätska från örat.

Det ar exakt dar det gor ont pa den dar lilla fliken och lite inne i orat, plus att jag har ju badat har sa det kan ju bero pa det da.. for oroninflammation ar mer nar man ar forskyld och sa om jag forstod det ratt (a)

Det skulle tydligen ga over snart sa far hoppas pa det da :)
/johanna lee


traningspass

godmorgon !
gick upp for 2 timmar sen och sen dess har jag atit frukost och kikat pa tvn och sen drog jag fram traningsgrejjen dom har har:
 
(bild fran hemmatorget.se)

Stod framfor tvn och tranade ett tag sa nu har man vart lite duktig dara.. vet inte om det ar sa bra om jag tranar nu egetnligen, for har vaknat flera ganger under natten av att mitt ora gjort ont och nu kan jag inte ens rora det for att det gor ont /: vet inte om det kan vara oroninflammation, det var ju typ 10 ar sedan man hade det sist, eller iaf jag :S maste lasa lite pa internet om det och se, for det verkar inte sa normalt och fa sa ont i orat :P nagon som vet? (a)

/johanna lee

den basta stunden

vad svart det ar att traffa sin familj efter sa manga ar. man SKA kanna varandra pa nagot satt, men man gor det inte.
Igar skulle jag egentligen gatt ut med min halvsyster men pa nagot ville jag inte, det kandes bara sa skumt alltihopa. Samtidigt madde jag inge bra heller, var ritkigt trott och hade legat och vilat i 3 timmar pa dagen.
Men jag tvingade mig sjalv, duschade, tog pa mig kladerna jag hade valt ut och fixade klart sen gick jag ner till alla har hemma och berattade att jag skulle vara dar halv 10, men att ja inte kande for det. Allt slutade iaf med att jag stannade hemma och satt finkladd har istallet med dom andra, sen gick jag och pappa ut och sa fragade han mig vad som var fel och da brast det. Jag berattade om att allt kandes sa konstigt och han forstod vad jag menade. Ingen av oss kanner varandra, pa riktigt och man vet inte riktigt vad man ska gora eller saga. Pinsamt nog satt jag dar och grat men jag antar att jag har hallit inne dom dar tararna i en valdigt lang tid sa det var val bra att jag slappte ut det.
Han berattade for mig att han inte brukar grata ofta vilket fick mig att tanka pa nar jag gav honom sin fodelsdagspresent (ett fotoalbum med kort pa han och mig sen jag ar liten) och da hade han borjat grata.

Jag bestamde mig iallafall for att ga och lagga mig och reste mig upp och da fragade han mig om han fick gora en sak sa jag vande mig mot honom och sa kramade han mig hart och sa: I love you I love you I love you. Och att han hade velat krama mig anda sen han kramade mig hejda nar jag skulle med taget en dag. Detta gjorde mig iofs bara att grata mer, men nu istallet gladjetarar, dom orden hade jag vantat en evighet pa att fa hora.

/
johanna lee


1 december

forsta dagen pa sommaren har i Australien, 1 december borjar tydligen deras sommar. Men om man kollar ut sa kan man inte tro det. Osregn osregn och ater osregn :( enligt vaderprognosen ska det vara sa har i flera dagar! Men men antar att det behovdes lite regn, och som man sager sa kommer ju faktiskt solsken efter regn..

Idag lar det inte bli mycket gjort forutom att kolla upp lite utbildningar och sant dar, sen ska jag ut och ga en promenad nar pappa slutar jobba om det nu inte fortfaraned regnar da och sen ikvall ska jag skypa med mamma. Det kan verkligen behovas just idag. For i natt hade jag vaaaarldens varsta mardrom om henne och vaknade upp och grat :(
Usch kan inte ens skriva ner det for att det var sa hemskt. Nej jag ska glomma den drommen nu!



/johanna lee


RSS 2.0