dadidodobiadadi

gumörron. Sovit gott?
Själv har jag sovit väldigt bra, gick upp vid halv 11 typ och kollade på våra bästa år haha.
Men nu har jag bestämt mig för att plugga och senare ska jag möta upp mamma så ska jag övningsköra lite!

Annars har jag inga direkta planer.. kanske ska kolla lite på gamla kort måste se hur jag ska fixa håret sen innan jag åker :)

jaja, ha en bra dag / johanna lee

jahapp

idag har jag städat ut i garderoberna och det blev en stoor fet hög som jag har bestämt mig för att skänka bort till andra som behöver det mer. Och när man ändå inte använder sakerna är det onödigt att bara ha det där..

Så det kändes skönt, sen har jag pluggat teori och svarat på en massa massa frågor!
Snart ska jag laga middag mmmmums, men först litte mer plugg visst??

/johanna lee

fixning: check

sååååådär ja nu var jag då äntligen klar.
det blev att ta bort massa ogräs och räfsa på lekplatsen här utanför för min och mammas del. Sen målade vissa om staketet och lite så.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske träna lite här hemma eller plugga?!
Har en del roliga samtal att göra också :D

Ha det så bra så hörs vi /johanna lee

otur eller vad?

Goddagens! Nu tänkte jag berätta vad som hände i fredags..
Jag och johanna hade bestämt att jag skulle komma hem till henne vid 7 men innan dess skulle jag och mamma ivög och handla.
Vi valde att självscanna för att kön var jättelång, tillslut när vi är klara (lite över 7, alltså redan försenade) går vi till kassan för att betala allt som vi redan packat ner. Otur som man har så ska dom kontrollera just oss, just då och plocka upp ALLA varor från våra kassar :( snacka om stressigt läge men samtidigt väldigt skrattretande!

Aja kom till johanna typ kvart i 8 och fick då middag, sen vid 10 tiden gick vi ut på en kvällspromenad och stannade till på fotbollsplanenen och kollade på stjärnorna och skrattade hysteriskt haha!

Sen gick vi hem och kollade på film, the bounty hunter och somnade när den var klar. Dagen efter vaknade vi vid 11 och åt frukost och spelade spel, sen for jag in till stan och mötte mamma. Sen gick vi och shoppade loss haha. Fick en massa fina kläder som "avskedspresent" är jättenöjd verkligen, vi får se om jag får för mig att ta kort på allt och visa er ;)

Idag blir det att städa här ute på gården!

Välkommen hem josse förresten :D:D /johanna lee


snabb visit

hej tittar in en snabbis bara så får berätta om gårdagen och min dag i dag, kanske imorgon eller så :)
Tänkte bara önska er en trevlig lördagskväll!
/johanna lee

wait a minute

nej vänta glömde säga en sak haha...
Vi har bestämt oss nu för att renovera så vi har beställt allting nu och det blir ny bänkskiva & diskho i köket samt kakel och sen nya garerobsdörrar och handtag i både hallen och i mammas sovrum.

Det enda tråkiga är att jag inte kommer att få se det när det är klart, för är ite hemma då, men mamma skulle skicka över en bild sa hon iaf haha. Det är såna saker som kommer färändra ganska mycket kan jag tänka mig :)

/johanna lee

KLAR

Nu har jag skrivit klart alla mina teorifrågor som jag gjort utifrån mina anteckningar från boken, vill ni veta hur många dataskrivna  a4 sidor det blev? 21 st!

Har skrivit ut allt så nu r det bara och sätta igång och svara på alltihopa, usch det blir jobbigast haha!
Men tror jag ska baka något först, det vill säga om jag har allt hemma, men något måste det ju räcka till.

Sist gjorde jag ett par cookies med både mörk choklad och med bitar av vitchoklad i, det kan man säga vad gott haha. Ska kolla i min kokbok jag fick av johanna i födelsedagspresent :)

Hao dei brao /johanna lee


fredag morgon

jahapp, då gick man upp för en timmes sen då och ska redan börja plugga :)

Det är ju så många som går i skolan nu så man får typ inbilla sig att man själv gör det så att det blir någonting av, men hittils har det ju gått bra!

Mina planer för dagen är att plugga, sen funderar jag på att baka och senare handla mat. Eftersom det är så fint väder ute kanske man borde gå ut lit också.

Vi hörs nog i en av alla mina pauser jag kommer ta haha!


bild från förra sommaren på Jylland!

/johanna lee

wiho

Godkväll!
Blev en timmes springtur/promenad med mami, riktigt härligt att känna sig så nyttig och sen när man kom hem få ta en dusch och äta två goda kvällsmackor. myckethärligt.

Nu sitter jag här i soffan med en turban på huvudet av min vita handduk men ska väl fixa håret snart så att det inte står åt alla möjliga håll haha!

/johanna lee

tända ljus

nu har lilla jag vart en duktig flicka.

Började med att jag pluggade i ja, flera flera timmar. Har skrivit frågor till mig själv, är uppe i 14 a4 sidor men är inte klar ännu, fortsätter nog imorgon för nu har klockan hunnit bli ganska mycket. Men iaf, sen efter det har jag städat här hemma, så nu är allt fint och sen passade jag på att tända lite ljus - riktigt mysigt!

Jag och mamma har planerat att gå ut och springa får se hur det blir med det, men jag har verkligen lust för det, sjukt att jag har gillat den här dagen fast allt jag gjort är jobbiga saker, men det är just det att man känner sig så duktig när man är klar :D

wihiii ha det fiiiiint!

 
/johanna lee


renovering

Gomorron!

Måste bara berätta om min dröm lite kort; jag drömde att jag var någonstans som hette Rodtorp (någon som känner igen det? hittade inte det någonstans :P) och så mötte jag Joel Kinnaman och så vart vi tillsammans HAHA, I wish :D

Just nu är det en kille här hemma som fixar dörrar och diskbänkar m.m. för vi funderar på att renovera lite här hemma, det var faktiskt skitsnygga saker, vi får se hur det blir sen!

Snart när vi har kollat klart på alla saker ska jag börja plugga teori, oj vad jag börjat plugga nu känns det som, men när man väl börjat är det faktiskt roligt ;)
/johanna lee




good night sweetheart well its time to go

Passar på att säga god natt nu så att jag ej glömmer, det kan jag ju inte göra? ;)


/johanna lee

den största resan i mitt liv

5 veckor och 1 dag kvar. 5 fredagar kvar. Vad är det egentligen? det går ju så himla fort. för fem veckor sedan var jag i blekinge och det känns som att det har gått jättefort sen dess.

Vad är det då som händer om exakt 5 veckor och 1 dag? (och om några timmar endast 5 veckor)
Jo jag ska ta min gröna resväska och åka ut till Arlanda, säga hejdå till alla för att sedan sätta mig på ett flygplan som först kommer ta mig till Köpenhamn, sedan vidare till bangkok för att till sist anlända till Australien. Australien!!
Där kommer jag att mötas av min pappa som jag såg sist för 11 år sedan, det kommer bli riktigt nervöst, kommer jag ens komma ihåg nått??
Och som att det inte är nog ska jag möta min 2 år äldre halvsyster som jag aldrig har träffat.
Jag kan se mig framför mig hur jag stapplande går fram till dem och ger dem en varsin kram, hur kommer de att reagera?

Där ska jag stanna i upp till 9 månader och träffa alla i min släkt och ta igen förlorad tid och om jag hittar ett jobb är ju det aldrig fel.

Allt detta känns så himla lååångt ifrån men samtidigt så nära. bara 5 veckor och 1 dag kvar. 5 fredagar kvar. Vad är det egentligen?




/johanna lee


25/8

Stack ut och tog bussen till centrum och gick in och handlade lite, bl.a. två piroger till middag för mig ikväll då mamma är på grönan, sen gick jag till trafiksskolan och så körde jag iväg ;) Det gick bra och sen efteråt fick jag hjälp med hur man räknar ut bromssträckan, aaah äntligen fattar man, skönt!

sen åkte jag hem och körde ett datatest och ja, jag blev godkänd, ännu bättre :D

Nu har jag kollat på ett inspelat avsnitt av fångarna på fortet och så går det tredje nu på tv, tänk vad liten man var sist man såg dessa program!


Idag fick jag ett sms av josseposse som befinner sig i Spanien, trots att hon hade blivit lite sjuk hade hon det jättebra, härligt det!




yejj!

good morning :D

Jag klarade halkbanan igår, är så himla glad nu att alla dem där jobbiga grejjerna är klara.
Det var inte alls så jobbigt som jag trodde, utan man satt med flera andra i bilen och så visade instruktören hur man skulle göra och så gjrode man likadanat. Man väjde för älgar, och försökte styra i en kurva med halka och sånna grejer.

Fick se på en kort film också och sen tog några av oss sällskap på både bussen och tåget hem (riktigt trevliga människor) Nuär jag nöjd haha.

Efteråt åkte jag och träffade johanna g, vi tog en promenad sen åt vi middag och sen kollade vi två filmer : Alvin and the chipmunks 2 och Knight and day, två riktigt bra filmer :D

Kom hem vi 12 tiden och somnade efter två nattmackor & mjölk haha ;)


Idag ska jag övningsköra på trafikskolan, har ingen lust egetligen men samtidigt ju mer jag tränar desto fortare kan jag ta det där körkortet. Har redan börjat plugga lite här hemma så ska fortsätta med det nu.

/johanna lee

klockan tickar på

Hej bloggelibloggen!

idag cyklade jag och mamma och tränade på gymmet, var länge sen nu så det kändes riktigt bra och roligt var det också!
Efteråt cyklade vi till en servering och satt ute i solen och åt lite, sen cyklade vi hem igen.

Hemma pluggade jag en del på körkortsteori, både i själva boken och tester på datan.
Börjar bli lite smånervös inför imorgon, då jag ska på Halkbanan, men alla som man har hört har vart där säger att det har varit jätteroligt, och alla vill dit igen. Hoppas jag känner likandant.

Någon som vart på halkbanan?!


/johanna lee


snabba bud

godmorgon :D
Nu ska jag å mami cykla en sväng och sen blir det nog att plugga.
Ha en bra dag!!
/johanna lee

22

gooday!

idag har jag & mami kollat på ett radhus, men det var tyvärr inget för oss! Efter det åkte vi och handlade mat sen har jag fixat lite bara..

Borde väl tvinga mig och plugga iaf haha, hoppas jag lyckas!
/johanna lee


promenad i regnet

hejsan, kom hem för ett tag sen från att varit ute och gått/sprungit med mami. Och helt plötsligt började det ösregna så vi var lagom blöta när vi kom hem, men det var ändå skönt att ha gjort lite nytta ;)

Annars idag har jag fixat med massa musik som jag ska ha med mig på in resa, måste ju ha nått vettigt att lyssna på! Kanske måste ta med mig nått att läsa så att man itne blir uttråkad i 24 timmar :P

annars ikväll ska jag väl fortsätta med fotoalbumet och sådär :)

Förresten idag åkte Josse till Spanien, så jag får önska en trevlig resa!
/johanna lee

friday

tudelo haha :D

idag var jag med mamma och kjelle en stund på dagen, åkte lite till posten och sen kollade jag i affärer och åt med mamma. Jag köpte ett fotoalbum!

sen har jag hängt inne i stan och nu här hemma fastnade jag framför criminal minds och nu som ni märker är jag här ;)


har fixat de flesta av mina presenter till min syrra och pappa som jag ska hälsa på om en månad typ..
Till min syrra har jag köpt en jättesöt älg med en blå tröja med sveriges flagga på (ville köpa nåt typsiskt svenskt) och sen ett hjärthalsband med ordet : syster, på :)

och idag då köpte jag ett fotoalbum som jag tänkte klistra in en massa kort på mig och min pappa när jag var liten och ge när han fyller år. Så nu är det bara en liten "hej" present kvar men jag tror att jag har nått på gång ;D..

kanske får för mig att börja med albumet nu, får se helt enkelt :)
/johanna lee

måste bara tillägga...

Nytt REKORD här på bloggen, fortsätt och gärna och läs! :D



/johanna lee


ttttorsdag

hej!

kunde inte sova igår, det vart nog lite för sent för att vara inne på datan så jag vart pigg av den haha plus att jag låg och tänkte en hel del, det gör ju inte det lättare att sova liksom :P
så detta ledde till att jag gick upp halv 11 idag och kollade på våra bästa år och sen helt plötsligt var det dags för mig att gå.
så jag åkte in till stan och gick runt där tills sanna och josse kom och så gick vi tre och kollade runt i affärer.
Sen blev det ett litet mat/fika stopp utomhus!

på vägen hem mötte jag upp mami så åkte vi hem tillsammans och ja.. sen har jag inte haft allt för fullt upp. Kollat igenom en massa kort och kollat tv bara :) /johanna lee






nattuggla

det blev inte av att träffa hanna eftersom hon e sjuk /: men jag mötte upp josse & sanna och såg jessika en snabbis :)

Vi 3 gick runt på medis och gick vidare till slussen där vi satte oss inne på ett café och när vi står där och ska beställa ser vi Ola, alltså Ola haha han var faktiskt mycket snyggare i verkligheten ;) men vi agerade coola TYP som att man ser han varje dag haha!

vi fikade där och satt och snackade tills 10 då dem stängde, under den tiden hade vi även sett vår lärare gå  förbi utanför och på vägen hem mötte vi även benjamin. Mycker kända ansikten idag :)

en mysig kväll med nåra mysiga tjejer!

när jag kom hem kände jag inte för att sova så det blev att kika in en sväng på datan också, men snart ska nog jag sussa lite, för imorgon är  ju faktiskt en ny dag och då ska jag shoppa med josse & sanna:)

P.S exakt nu är det 6 veckor kvar tills lilla jag åker till Australien :o

Godnatt D.S /johanna lee


w-day

hejpådej!

idag har jag faktiskt hunnit göra en massa nytta som tex att bädda rent sängen, städa i mitt rum & slängt gamla saker och sådär. Än är det inte klart, ska diska & även damsuga. Så skönt när det blir fint runt om sig och så känns det som att man får slappa lite extra när man gjort nått bra haha ;)

senare vet jag inte exakt hur det blir, skulle träffa mina hjärtan men hanni har blivit sjuk så det lutar åt att det inte blir nått /: hoppas du kryar på dig!





/johanna lee


hur tusan...

räknar man ut bromsträckan? förstår hur man räknar ut reaktionssträckan men sen blir det allt svårare när man ska räkna ut bromssträckan. Har läst att det ska öka kvadratiskt och självklart beror det på väglad och liknande, men ändå /: nån som kan hjälpa?



idag har jag städat i mina lådor och sorterat så det ser fint ut och fixat och nu tänkte jag vara duktig och plugga men fastande på bromssträckan så orkar inte haha!

snart blir det middag och senare ikväll moviiee :)
/johanna lee

4 väggar

tjaa!
Har precis installerat nytt tangentbord & datamus till den stora datan, så nu funkar allt som det ska, härligt!

Igår träffade jag johanna vid 1 i centrum där vi kollade runt i affärer, sen åkte vi till banken och när vi var klara där efter typ en seeg halvtimme gick vi hem till johanna :)

Först hade vi tänkt att bada men vädret mulnade till precis då så vi bestämde oss för att vara hemma istället, så vi hittade på en massa kul, typ spelade krocket och skrattade åt en massa minnen och åt god middag!

Åkte hemåt vid halv 10 tiden och mötte upp mamma som vart på kräftskiva så tog vi en kvällspromenad en bit tills bussen kom!

idag blire en seg dag hemma men jag känner för det.. se ut som man vill, göra vad man vill - är inte det skönt?
Här kommer lite gamla bilder på mig och johanna:

jag & johanna på balen


jag på johannas land


båda på johannas land


johanna


på väg till skolavslutnigen


/johanna lee

16 aug

go morgon! idag var man uppe med tuppen, klockan 7! Första gången på hela sommaren så det var lite trögt att ta sig upp men det funkade det med. Vid 8 åkte jag till bilskolan och sen var det dags för min lektion. Körde lite på motorväg, rondeller och sådär.

skönt att ha gjort det så tidigt på morgonen för nu har man hela dan på sig till annat, t.ex. att träffa johanna g som jag ska göra idag :) ska till banken en sväng och sen om vädret håller i sig, bada.

nu kollar jag på våra bästa år och snart ska jag äta lunch :)

johanna g :)



/johanna lee


sommarkväll

igår vart det först solning på dagen i det otroligt varma vädret!
På kvällen hämtades jag av josse och så var vi hemma hos henne en stund innan vi åkte in till söder där vi mötte upp charlott & sebbe och satte oss på en uteservering :) det var fullt med folk inne i stan eftersom det var midnattsloppet. 
Lite senare kom en kompis till dem och sen träffade vi natta, linn & christian som följde med oss en stund när vi gick vidare till tunnan i gamla stan vilket var ett öl ställe!

Träffade en massa roligt folk igår så det vart en lyckad utekväll, skönast var nog att få sällskap hem som jag fick av mami som också hon var ute och rännde på stan.

idag regnar det lite så blir nog en slappdag och pluggdag, vad ska du göra?

/johanna lee

fredag den trettonde it is

god kväll!

det blev en cykeltur idag, sen satte vi oss och solade nere vid vattnet där vi träffade ett jättegulligt gammalt par, eller särbo var dom vilket var såå himla bra haha :D satt och pratade med dem & åt vår lunch vi köpte med oss.

Väl hemma fixade jag iordning mig och åkte vidare hem till hanna som mötte mig med wilda :) sen skulle hon handla mat så jag fick stå utanför med hennes lilla valp och verkligen alla  glodde på henne och bara: aaaw! fast det är inte så konstigt så söt som hon är! :)

sen gick vi hem till hanna och käkade godis & drack läsk och lyssnade på massa musik, det var jätteroligt!
vid 11 tiden drog jag in till stan där ja skulle träffa en men det slutade med att jag åkte hem då och grädde på moset var att ett jäääklaa äckel nöp mig i rumpan så jag bara vänder mig mot han och halvt skriker: är du faan dum i hela huvut??! och vände klacken och gick. det där var mitt slut på den till början så bra fredag den 13onde.

god natt /johanna lee


jag tar cykeln

good morning :) nu ska jag ut och cykla en liten tur haha!
ha en härlig dag i det härliga vädret


/johanna lee


7 veckor kvar

japp precis idag är det exakt 7 veckor kvar tills jag beger mig till Australien! Men redan efter 1 månad kommer Johanna G att åka och hälsa på mig i 2 hela veckor, ska bli så jäkla roligt!
Igår var jag först och lämnade in bilen på fixning med mamma sen gick vi en morgonpromenad.
Vid 1 tiden åkte vi in till stan för att mamma skulle fixa sina naglar sen blev det en fika där!
Klockan 4 gick jag till tåget och mötte upp josse, sen gick vi hem till henne och åt mat, min favvo :D korvstroganoff!

därefter åkte vi och tog ett kvällsdopp och fotograferade en massa, en härlig sommarkväll helt enkelt.

Däremot blev det inte en lika härlig morgon eftersom attjag vaknade kl 7 för att jag hade sjukt ont i magen så gick upp till toaletten och efter ett tag kände jag mig illamående och satte mig ner på golvet sen vet jag inte mer förens jag vaknade upp liggandes på golvet - hade alltså svimmat.
Så jag ropade försiktigt på josse som låg och sov så kom hon och hjälpte mig, tack hjärtis!

nu mår jag mycket bättre igen, fick skjuts hem så nu har jag ätit, pluggat och nu kollar jag runt på datan :)


/johanna lee



10.40

godmorgon.
sitter just nu och kollar på tvn och snart ska jag fixa mig iordning för om ett tag ska jag övningsköra till Nyköping, och där ska jag även träffa Jonna :D

Ikväll däremot blir det andra bullar, då ska jag hem till hanna för att fira att hon flyttat hemifrån, roligt ;)

Ha en bra dag! 

/johanna lee


7 aug

godmorgon!

Igår var det hur fint väder som helst så jag och mamma åkte till saltsjöbaden och tog färjan ut till Solviken på Nämdö!
När vi kom iland gick vi till restaurangen som låg precis vid vattnet och åt lunch och sedan gick vi och in på mataffären och köpte en dricka och frågade lite om ön, det var trevlig personal därinne!

Sen gick jag och mamma i ungefär 2 och en halv timme och upptäckte ön, fikade och njöt av värmen.
Det var en riktigt lyckad sommardag!

idag är vädret inte lika bra men det ska nog bli en bra dag ändå, visst? :)
/johanna lee

duktig johanna

hej mitt allt plugg. Plugg tänker ni, det är ju sommar.. men jag pluggar massor på körkortsteorin för fullt!

har pluggat i en timme eller så nu och läst i boken, men nu behövde jag en liten paus haha. Har bestämt mig för att jag ska låtsats att jag går i skolan så att jag måste plugga för jag har lektioner haha! Vi får se hur det går, nu blir det nog datatest för min del! Ciaaaoo.

/johanna lee

2 augusti

hallåå :D
idag var jag och mamma inne i stan tillsammans. Först väntade jag på henne då hon var hos tandläkaren sen så gick vi runt i affärer & sen blev det en god fika! Det satte sig en söt tant vid vårt bord och sa en massa gulliga saker hihi :)

Efteråt åkte vi hemåt men på vägen tittade jag in i en guldsmedsaffär och hittade det perfekta smycket som jag ska ge till min syrra när jag kommer till Australien! Det var ett silverhjärta och så graverade jag in: Syster snett på hjärtat och till det en svart kedja så att det blir lite tufft, är supernöjd verkligen!!

Nu gäller det bara att hitta nåt typsiskt svenskt som hon gärna ville att jag skulle ta med mig, något tips på vad som är typiskt svenskt som man kan ge bort? (a)

ikväll blir det gottigott framför något bra på tv, så härligt att vara inne när vädret ute inte är nåt att hurra för!

/johanna lee

RSS 2.0